We hebben een uitgebreid en divers programma aan lezingen, workshops én Q&A-sessies met Tiny House bewoners. In het blokkenschema zie je hoe laat elk onderdeel plaatsvindt. We hebben drie verschillende zalen, dus dat wordt kiezen! Op deze pagina vind je gedetailleerde informatie over de bewoners die je het hemd van het lijf kunt vragen tijdens de Q&A-sessies. De Q&A-sessies worden gemodereerd door Jelle Derckx van GROWTHINKERS.

Stel jouw vraag aan de Tiny House bewoners!

Nieuwsgierig hoe het nu écht is, leven in een Tiny House? Hoe doet een Tiny House bewoner bijvoorbeeld de was, hoe verwarmen ze het huisje, hoe hebben ze de locatie voor hun Tiny House geregeld en wat hebben ze geleerd van hun tiny leven? Vul de vragen die je hebt in op dit formulier, zodat moderator Jelle Derckx deze in de twee Q&A-sessies kan stellen aan de Tiny House bewoners! 

Klik hier voor het formulier om je vraag in te sturen.

Live op Facebook!

De Q&A-sessies worden live gestreamd via onze Facebookpagina, zo kun je deze ook thuis volgen!

Bernhard

Bernhard en Maria zijn Europese tiny house enthousiasten van het eerste uur. Toen ze drie jaar geleden van Londen naar Leiden verhuisden en begonnen met onderzoek naar de bouw van een tiny house moesten ze leveranciers nog vertellen dat ze een “soort tuinhuis op wielen” wilden bouwen, omdat nog niemand van de beweging had gehoord. Inmiddels wonen ze gelukkig in hun off-grid tiny house (met uitvouwbaar dak!) op een oud volkstuincomplex in Den Haag, waar vanaf september 2017 samen met vier andere huisjes een Tiny House Village gaat ontstaan.

Het bouwen van hun eigen kleine huis was voor hen veel meer een logische conclusie dan een uitgangspunt. Ze wisten dat ze één ding willen in het leven: gelukkig zijn en invloed hebben op hun medemensen en de aarde, maar om dit te bereiken hadden ze meer tijd nodig om achter hun passies en dromen te kunnen komen. Het leven in een tiny house geeft hen nu de benodigde financiële vrijheid, ruimte en rust om te filosoferen, voelen en creëren.

Q&A_Gijsbert_Karin_1

Gijsbert & Karin

Wij zijn Gijsbert (39), Karin (34), Juliette (3), Berend (1) en hond Bono (11) en wij ontwierpen en bouwden zelf ons Tiny House.

We waren klaar met het hebben van een hypotheek. En daarbij, hoe fijn we het ook hadden in het appartement, het zou nooit ons huis zijn. Pas over een jaar of 30 misschien.

Tijdens een trektocht van onbemande hut naar hut in de Vogezen, vermaakte Juliette zich de hele week kostelijk met alles wat ze in de natuur vond. Des te meer beseften we dat we helemaal geen groter huis wilden. Wel buitenruimte. We fantaseerden over wonen in een gepimpte stacaravan. Toen werden we, door een reportage in tijdschrift Salt, verliefd op de Tiny Houses.

Sinds juni 2017 leven we onze droom: eenvoudig en overzichtelijk, in een klein, zelfvoorzienend en duurzaam huisje op wielen. Helemaal op maat voor ons gezin.

http://www.dromenoverfrankrijk.nl/

Jan-Willem & Noortje

Wij zijn Noortje en Jan-Willem en hebben in Rotterdam ons eigen huisje ontworpen en gebouwd. Begin 2016 zijn we begonnen met ontwerpen en sinds mei 2017 wonen we op Heijplaat tot eind 2018. We proberen zelfvoorzienend te wonen en hebben daarvoor flink wat techniek in ons huis gestopt. Het vraagt om redelijk wat aanpassingsvermogen aangezien je afhankelijk bent van wat de natuur je kan bieden. Tot nu toe bevalt het prima en nemen we alle ervaring en kennis mee naar de cursussen en workshops die we via de Tiny House Academy ter beschikking stellen. De herkenbaarheid van ons ontwerp zit in het schuine dak, het bed beneden en de dwarse keuken met opklapblad. We vertellen hier graag meer over tijdens de Q&A-sessie.

http://www.tinyhouserotterdam.nl/ons-verhaal/

Linde & Kjeld

Pakken met papier kunnen Kjeld en Linde laten zien met alle aanvragen die ze hebben gedaan, stukken die ze hebben geschreven en afwijzingen die ze hebben ontvangen om uiteindelijk met hun Tiny House op Landgoed Roggebotstaete in Dronten te staan. Ze wonen op een terp waar hun Tiny House dienst doet als tijdelijke beheerderswoning.

“Gelukkig heeft het landgoed deze terp met woonbestemming. Om de omgevingsvergunning te krijgen, moesten we papierwerk invullen, gesprekken voeren met gemeenteambtenaren en door middel van gelijkwaardigheid aantonen dat ons Tiny House een volwaardig huisje is. Dat was een hele klus maar de beloning mag er zijn. We staan nu legaal op een fantastische plek en kunnen ons inzetten om als milieubewuste burgers zorg te dragen voor onze directe leefomgeving”.

https://www.facebook.com/TinyHouseLinKje/

Madelief & Yvette

Madelief en Yvette wonen sinds december 2016 in hun Tiny House in Heemskerk. Ze hebben het huisje zelf ontworpen en gebouwd met behulp van een ervaren bouwer, vrienden en familie. Het Regenbooghuisje is geheel zelfvoorzienend en staat op een trailer. Meer informatie over het huisje en het bouwproces is te vinden op www.regenbooghuisje.com.

marcel_marjon

Marcel & Marjon

Sinds juli van dit jaar wonen Marcel & Marjon in hun Tiny House in Den Helder. Zij zijn het eerste huisje dat in de Falgatuinen staat. Tijdens een expo van een jaar komen er nog eens acht à negen huisjes bij. De expo is de voorloper van het plan van Woningstichting Den Helder om plek te creëren voor minstens 30 Tiny Houses. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen gemeente, woningstichting en Tiny House Nederland.

Het huisje heeft zonnepanelen, het afvalwater wordt gezuiverd en er is een composttoilet. Het is wel aangesloten op de waterleiding. Nieuwsgierig naar hoe dit huisje er van binnen uitziet? Het Tiny House van Marcel & Marjon is tijdens de Jamboree te bezichtigen!

https://www.facebook.com/Tiny-House-Marjon-Marcel-328087270877702/

Marjolein

Als Tiny House pionier is Marjolein een ambassadeur voor de Tiny House movement in Nederland. Het is haar missie om Nederland bekend te maken met de filosofie achter de beweging en het wonen in de duurzame kleine huisjes op meer plaatsen mogelijk te maken.

Vanaf februari 2015 is ze bezig geweest met het realiseren van haar eigen mobiele, bio-based en zelfvoorzienend Tiny House, waar ze sinds mei 2016 fulltime in woont. Op weg naar het verwezenlijken van die droom heeft ze Nederland kennis laten maken met de Tiny House movement, ook nu ze ‘Tiny’ woont blijft Marjolein haar verhaal doen in diverse media en schrijft ze over haar ervaringen in het blog ‘Marjolein in het klein’.

https://www.marjoleininhetklein.com/

marjolein_pose-001

Roy & Shirly

Shirly en Roy wonen vanaf september 2016 in hun Tiny House. Zij hebben het huisje zelf ontworpen en met hulp van de vader en broer van Shirly gebouwd. Omdat Shirly en Roy zo veel passies hebben en graag reizen, hebben zij (zoals ze dat zelf zeggen) geen tijd voor een fulltime baan. Het Tiny House is voor hen een middel om te kunnen doen wat zij het liefst doen. Daarnaast zijn zij erg bezig met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.

https://www.facebook.com/Tinyhouseshirlyenroy/

Sanne

Na in aanraking gekomen te zijn met de Tiny Tim is mijn hart sneller gaan kloppen van een simpeler en multifunctioneel huisje. Met een trailerlengte van 6 meter + uitbouw op de dissel is deze droom gerealiseerd en kan er op Proeftuin Erasmusveld in Den Haag worden gewoond.

Eigenschappen zijn:
- Zelfvoorzienend dmv zonnepanelen, accu's, wateropvang en waterzuivering
- Composttoilet
- Warmteterugwinning uit douchewater en ventilatielucht
- Gebouwd met elementen die in 1 week weersbestendig zijn gemonteerd
- Binnenbekleding van populieren multiplex
- Vlas en resolschuim isolatieplaten
- Dakelementen hebben knik tussen schuin en plat dak
- Western Red Cedar rabatdelen en kozijnen

Moderator: Jelle Derckx

GROWTHINKERS wil jou inspireren om bewust te denken en te groeien om te komen tot een verandering, voor jezelf en voor de wereld.

De growthinker heeft groei ontdekt en denkt in groei. Door bewustwording heb je ervaren dat dit één van de belangrijkste dingen in het leven is. Je weet dat het niet zo goed gaat met de wereld, daarom denk je bewust na over hoe je leeft, denkt en werkt. Je kent geen hang naar materialisme en weet de kracht van genoeg. Want met minder, kun je meer bereiken.

Met een hoofd vol zorgen vertrok ik, Jelle Derckx, in de zomer van 2011 voor een reis naar Brazilië. Ik nam een boek mee aangeraden door een vriend: ‘Denk groot & word rijk’ van Napoleon Hill. Tijdens deze reis ontdekte ik de kracht van persoonlijke groei. Het boek en de reis veranderde mijn denken en daardoor mijn leven. Terug in Nederland draaide ik mijn leven 180 graden om.

Na de reis in Brazilië begon ik in 2013 met een blog om mijn veranderingen te delen. GROWTHINKERS is de volwassen versie van de blog in de vorm van een website.

http://www.growthinkers.nl/