Bij een Tiny House Jamboree horen natuurlijk ook Tiny Houses! Naast een aantal van de Tiny Houses die (semi-)permanent op de locatie van de BouwEXPO in het Homeruskwartier in Almere komen te staan, komen er ook Tiny Houses speciaal naar de Grote Tiny Publieksmanifestatie en de Tiny House Nederland Jamboree. Een kleine preview vind je hieronder, maar kom ze vooral in echt bekijken van 30 september tot en met 7 oktober!

Tinyhousehenk

Dit huisje is ontworpen en gebouwd door Henk Eshuis van tweedehands en restmaterialen. De materialen zijn verzameld via Marktplaats, gratisaftehalen.nl, vrienden en familie, bouwafvalcontainers, sloop, etc. Het woonoppervlak is 14m2 inclusief slaapzolder, badkamertje en keuken. Naast heel wat uren werk heeft het huisje nog geen 1000 euro gekost! Het huisje is gebouwd bij mobiel ecodorp Ppauw in Wageningen.

https://www.facebook.com/tinyhousehenk/

Mill Home - De Tiny Loft

Een Tiny House die volledig voldoet aan je wooneisen en gebruiksgemak. Dat is de Tiny Loft van Mill Home. De Tiny Loft is voorzien van vloerverwarming die zorgt voor comfortabele warmte in de koude maanden. In de zomer zorgt het 48 tellende zonnepanelen dak voor voldoende energie voor het hele jaar.

De missie van Mill Home is met de Tiny Loft een woning te realiseren die energieneutraal wonen mogelijk maakt voor lage woonlasten. Het huisje is zo ontworpen dat deze naar eigen wensen ingedeeld en afgewerkt kan worden. Door het huisje vast te maken aan de grond en aan te sluiten op water en elektra kan er voor de Tiny Loft een GroenHypotheek aangevraagd worden. Hierdoor is betaalbaar en energieneutraal wonen voor iedereen binnen handbereik!

http://www.millhome.nl

Ecobouw Noord

Ecobouw Noord komt naar de Jamboree met een ecologisch Tiny House met een cedarhouten betimmering, eiken kozijnen en een natuurvriendelijke ademende isolatie. Het huisje is van alle gemakken
voorzien, zoals een composttoilet, keuken, loft, kastruimte en een comfortabele woonruimte.

http://www.ecobouwnoord.nl/

Marcel & Marjon

Sinds juli van dit jaar wonen Marcel & Marjon in hun Tiny House in Den Helder. Zij zijn het eerste huisje dat in de Falgatuinen staat. Tijdens een expo van een jaar komen er nog eens acht à negen huisjes bij. De expo is de voorloper van het plan van Woningstichting Den Helder om plek te creëren voor minstens 30 Tiny Houses. Een mooi voorbeeld van een goede samenwerking tussen gemeente, woningstichting en Tiny House Nederland.

Het huisje heeft zonnepanelen, het afvalwater wordt gezuiverd en er is een composttoilet. Het is wel aangesloten op de waterleiding. Nieuwsgierig naar hoe dit huisje er van binnen uitziet? Het Tiny House van Marcel & Marjon is tijdens de Jamboree te bezichtigen!

https://www.facebook.com/Tiny-House-Marjon-Marcel-328087270877702/

Your Tiny House

Door ons plezier in timmeren en omgang met mensen hopen wij een bijdrage te leveren aan de Tiny House beweging. Met "Your Tiny House" is het mogelijk om vanaf € 19.500,00 je eigen casco Tiny House te
bezitten Je bent dan eigenaar van een Tiny house dat degelijk gebouwd is, en waar hoogwaardige materialen zijn toegepast. Deze Tiny Houses kun je vervolgens geheel met je eigen ideeën gaan inrichten, en…. in je eigen financiële tempo!. Door inbreng van onze kennis en ervaring, proberen wij
mensen over een drempel heen te helpen. Zodat een Tiny House voor eenieder realiseerbaar
wordt. Spreekt de mogelijkheid je aan om een casco model te kopen en heb je ideeën om
daarop voort te bouwen, dan zijn wij de partner die je zoekt. Neem gerust contact met ons op om ideeën uit te wisselen.

http://www.yourtinyhouse.nl

Tiny Nomad

De Nomad is uniek in zijn bouwwijze, hij is namelijk volledig gemaakt van hoogwaardige sandwichpanelen. Het is een modulair bouwpakket doordat je zelf je eigen indeling kan bepalen. Mocht je ook zelf een Tiny House willen bouwen dan kun je een op maat gemaakt casco bestellen. Hierdoor bouw je veel lichter, sneller en van hoge kwaliteit vanwege de unieke materialisering (Tricoya®, Aluplex®) en het fabrieksmatig bouwen met CNC technieken. Het interieur kun je dan zelf bouwen of laten bouwen naar eigen smaak.

http://supernomads.nl/

KOERSMANN GmbH

KOERSMANN GmbH construct Tiny Houses on customer wishes. Every house will be unique! For more details please get in contact with us. We speak German and English.

https://www.koersmann.de/

Tiny Quatro

Vanwaar de naam? Quatro zegt het al: een tiny house voor 4 personen. Vaker stellen mensen zich de vraag: wat als we ooit kinderen krijgen? Hiermee is dat probleem dus opgelost. De Tiny Quatro heeft 2 loften die beide gebruikt kunnen worden om te slapen. Zolang je met zijn tweetjes bent of blijft kun je een loft gebruiken voor opslag of kasten. de Tiny Quatro wordt casco gemaakt en geeft zo de vrijheid voor de koper om wensen aan te geven die het best passen bij hun woongenot.
De Tiny Quatro heeft een douche en toilet on-grid. Een L-vorm keuken met voldoende opslag. Een ruime zithoek met vrij zicht. Verlichting op basis van touch met dimfunctie. Vanuit bed kun je heerlijk naar buiten kijken. Beide lofts zijn uitgerust met draai-/kiepramen. De dubbele tuindeur van 220 x 180cm geeft het gevoel één te zijn met de buitenwereld en is tegenover het zitgedeelte geplaatst.
De buitenkant is opgebouwd uit gemodificeerd hout met een lange levensduur. Alle 9 ramen zijn van kunststof en onderhoudsvriendelijk. Alle ramen bevatten het draai-/kiepsysteem. Het dak is bedekt met EPDM en afgewerkt met een zinken kraal.
De Tiny Quatro is ontworpen door Hout en Zo Brunssum oftewel tinyhouselimburg.nl. Het motto is: Betaalbaar naar wens en op maat! Zo werken zij voor iedere beurs en bieden iedereen de mogelijkheid om in een Tiny House te kunnen wonen.